29 Ogos, 2010

Sebab Itu Nabi Saya Suruh Banyak Membaca Dan Jangan Meniru Dalam Exam. Supaya Bila Besar Pandai, Tahu Kebenaran. Bukan Untuk Fake Good Result Tunjuk Pada Semua!

Pelik. Aku ingatkan cuma di Malaysia rakyatnya ramai telan bulat bulat propaganda kerajaan (dan pembangkang). Rupanya Amarika pun join the club. Sadis. Walaupun easy access internet, library melambak, masih terkongkong kepala otak Americana. Wajib overhaul.

Penduduk mereka terkenal kerana keterbukaan dan suka persaingan, mudah tumbang dengan isu 9/11. Sanggup cakap angkara extremis muslim. Cetek akal.


Mana sorok fakta beribu ribu pakar ekonomi / pekerja / ahli perniagaan Yahudi(s) di WTC, tiba tiba pada hari disaster tersebut magis. Adakah mereka mengambil mc palsu konon tangan melecur bakar bahulu / sanggup ponteng sebab pasang langsir raya / beli butang baju Melayu di Madison Square secara berjemaah??

Seriously, aku malu.

Kerajaan Bush Jr. semut api celah hutan Amazon nampak, siap kira tepat guna satelit canggih, tapi kapal terbang domestik besar gedabak (!) kena hijack senang lenang.

Logik??

Shit. Penipuan.

Ia sama kalau seorang professor matematik ditanya soalan satu campur satu dijawabnya SatuMalaysia. Memperbodohkan orang. Prof dan jawapan.


Oleh demikian, jangan kebangangan dan terus diperbangangkan, serta usah pecah rekod makhluk terbangang di mata tuhan.

Sila Iqra' Bismirabbikallazi Khalak.

Ok. Tammat.

6 ulasan:

sofia berkata...

otak ada letak kat kepala lutut.

podah.

nurain berkata...

but ape yang kita boleh buat selain dari hanya bangkang2 kap?

kita tiada kuasa.

sobsob

hentakbelipat berkata...

biase ahh..modal nak jatuhkan islam punye banyak..mcm2 boleh buat diorg nih

zety berkata...

org yahudi zayoniz & yg seangkatan dengannya tu memang dulu cakap open minded tapi hapak ada la.

zety berkata...

org yahudi zayoniz & yg seangkatan dengannya tu memang dulu cakap open minded tapi hapak ada la.

Kap berkata...

:::sofia
yap.
podah cit.

:::nurain
kau sedih pun, kau ada kepakaran merawat hati yang luka kan??
misi lah kata kan ;)

:::hentakbelipat
orang islam cari modal start berniaga pun terkial kial.

:::zety
senang.
kopak tengkorak dia orang guna perengkoh paip.
open lah otak.
masuk angin.