02 Ogos, 2010

Tahi-Tahi Bintang

Habit aku selalu doa semasa sujud minta bukan bukan pada tuhan. Truly datang dari dasar hati takut terlepas peluang keluar rumah. Demi kebebasan lelaki gila bersukan.

Paling biasa aku harapkan petang tak hujan sambil tipu homework siap. Senang lepas pergi padang. Tak payah fly panjat pagar. Tak kena buat kerja sebagai anak sulung.

Itu hal darjah empat sampai darjah enam. Waktu perempuan bukan 1perkara berat mengikut psykologikal lemah aku.

shootingstar

Baligh. Kepala otak mula demanding. Banyak songeh. Kerja malas.

Jadi, aku request super power. Keupayaan meng-halimunan, dan kuasa pandang tembus dinding. Masa tu belum ada istilah skodeng. Pandang pandang jeling jeling ada. Namun, arah aku tetap grunge. Hari hari Butterfingers.

Semua atas dasar memenuhi nafsu sebagai budak baru nak up. Dasar pandang awek berkualiti ukur lilit dada, pinggang dan pinggul, badan ikut menggeletar! Huh! Terpaksalah pasang buku lima, ketuk kepala lutut manja manja.

Allah sayangkan aku. Aku masih di sini. Masih zero. Main bola sakit urat kaki, dan bukan hero idaman ramai. Tapi aku masih berdoa. Biar semua orang bahagia. Supaya mereka senang hati. Kerana hanya yang bahagia akan berdoa orang lain juga mendapat bahagia.

Ok. Tammat.

3 ulasan:

sofia berkata...

Cop. Tahi bintang tu serius panjang macam tu? Menarik.

Kalau aku keluar tengok langit sekarang ada tidak? Hee :P

Kap berkata...

nop. minta simpang.
najis mughallazah jangan main main.
kes berat ;)

theblabber. berkata...

nice :)