18 Ogos, 2010

Crush: Kyoko Fukada

Aku tak malu mengaku "terbeli" CD minah ni yang aku letak celah album Foo Fighters, Metallica, They Will Kill Us All, Slipknot, Norah Jones, Poetic Ammo, Exists, dll.


Dia sangat suka akan Pingu, Barbie dan aku. Perkataan hujung adalah penipuan bernada senda gurau. Mengerat (bukan kerat tapi erat) silahturahim. Add-on terawih dan moreh.

Pernah kawan aku perli. Lambat bertindak. Pada masa itu aku berkawan rapat seorang gadis muka, mata, rambut, bibir, hidung, dada, badan, punggung, kaki, betis, peha, dan tapak kaki fotostat Kyoko Fukada. Kami saling suka menyukai. Bak kata kawan yang bajet dia doktor cinta. Tapi hubungan kami terbiar layu. Akhirnya, kami putus. Entahlah! Bila masa pula kami berpacaran ni??

Kadang aku terfikir juga soalan Jess (tiba tiba). Dia cuba bandingkan color kulit dia yang agak Milo berbanding orang lain. Kenapa pilih dia anak mami? Perempuan kan. Suka provoke same tricky questions. Geram i (sesat). Rasa nak cubit pipi dia. Puasa. Puasa. Huh.

Aku selalu balas, Kajol bukan Japanese ke?? Nanti kahwin basuh guna Klorok banyak banyak, dan jawapan kartun lain. Lelaki romantis. Bahasa mesti tersirat.

Ada kala aku diam. Konon speechless. Gaya lelaki dingin dan jual mahal ditokok sebagai perisa tambahan. Baru Kashah. Baru hero Malaya.

Malas nak taip.

Ok. Tammat.

6 ulasan:

sofia berkata...

pernah termasuk dalam daftar fans kyoko satu ketika dulu.

sampai sekarang masih ada nama kyoko dalam email haih (-_-')

vidadarisakura berkata...

malas komen. tammmat-i.

Hamzah Ian berkata...

har har har

Hamzah Ian berkata...

har har har

aleen adela akoo ^_* berkata...

pergh,aku pon nak bekenalan dgn makwe fotostat kyuko 2 jugak..kyuko sgt ke bliau 2?detus hati kecilku.miahaha

Kap berkata...

:::sofia
dulu masa kenal blog ka,u aku ingat penulisnya amoi jepun juga.

:::vidadarisakura
mesti sebab puasa seminggu straight ni ;)

:::Hamzah Ian
hur hur hur

:::aleen adela akoo ^_*
ya.
sangat kopikat.
cuma on off pakai tudung.