11 April, 2009

Ayah Polis Kacak Nafsu Panjang

0645:
Ucapan hari jadi pertama Ayah terima dah tentu daripada aku. Al-maklumlah insan paling berat bangkit subuh (?). Dalam dia bebel, "Bangun! Takkan nak tunggu pukul tujuh baru nak solat." Aku set berlakon mengigau, "Selamat hari jadi, Ayah." Aku tahu dia tersenyum. At least, dalam hati.

1400:
Kesian Ma nak kena masak and layan adik yang ultra-manja. Tapi Ma berjaya dan aku impress dengan ikan masak kicap yang jadi favorite adik. Seperiuk kuah aku boleh hirup. Aku panggil itu selera makan. Ayah bantah. Dia kata, "Berhenti sebelum kenyang..Bla..Bla.." Tapi aku tetap makan. Sedap. Siapa boleh halang? Polis? I.S.A?

1530:
Aku yang bertugas selaku jurutera elektrik tanpa lesen selesai sudah memasang kipas yang dipesan pelanggan kacak iaitu ayah aku sendiri. Sudah jadi habit Ayah tak suka terima hadiah, jadi dia beli sendiri. Kipas tu lah. Apa kes??

1600:
Walaupun tingkap bilik tertutup. Boleh dengar dan feel hujan lebat di luar. Sekarang perasaan jiwang menguasai 96 peratus badan ni. Baki 4 peratus lagi untuk nafsu hirup kuah kicap tadi.

1615:
Baru terperasan ada mesej dalam handset. Jessica Alba hantar. Lokasi Rantau Panjang. Aku tanya balik, "Rantau Panjang, pantai mandi manda, kan? " Dia balas, "Tempat shoppinglah!" Silap aku juga lemah geografi tapi dapat A. Start hari ni aku akan ingat, "Rantau Panjang tak sama langsung dengan Rantau Abang"

Pssst:
Huih, Kap kenal Pantai Cinta Berahi saja! Teruk, kan??

24 ulasan:

cudbutterfly~ berkata...

kap...
xya malu2 buh pic ey...
hek2~

nurain berkata...

ngahahah..

kap ni~

zety berkata...

kap..
kat mne la pantai berahi kamu tu kan?
hahahah

abgBro berkata...

ahaa kap kun kap kaput...

hehe

handhalah ibnu kamil berkata...

kap3.

aku baca 50 kali entry ko ni.

masih tak paahm entry ini.

adakah aku blurrrrrr.

hak3

cudbutterfly~ berkata...

errkk
romantik kah butterfly??
kap ngadeee~
hee~

Al-Kaput berkata...

cudbutterfly~:
igt mau letak gambar rama2..
tentu romantik;-)

nurain:
hahaha..
waaa..kamu bertukar foto lagi..

zety:
dalam tu;-)
link: http://www.cuti.com.my/Sub/Kelantan/guide_pcahaya.htm

abgBro:
Kun Kap Kun..
silap pulak;-)

handhalah ibnu kamil:
ko tidak blur ..
tp aku yg blur masa tulis entri ni..
lebih2 lg tang geografi tu..
huhuh..
smpai skrg pun aku blur..
lagu blur, coffee & tv, aku suka..

Al-Kaput berkata...

cudbutterfly~:
romantik r jugak..
terbang2 keliling bunga..
waaa..
mau terbang nih..
huhuh..

cudbutterfly~ berkata...

kap...,,
isk~
cud nk terbang jgk...,,

Al-Kaput berkata...

klu blum pandai perlu terbang rendah saja..
klu sudah otai, bru bly jelajah satu dunia..
:-)

cudbutterfly~ berkata...

yep2..,,
btol 2 kap...,,
sayap ini rapuh..,,
ble2 ms sj leh koyak
di langgar angin...,,
inikn pula dirempuh ribut~

***tbe2 rs ingin menangis...
haizZz

Al-Kaput berkata...

jgn menangis..
nti angin enggan kawan..
takut siksa si rama2..
dtg dekat mengganggu terbang..
pergi jauh terkenang2..
smgt mesti padu:-)

cudbutterfly~ berkata...

waa~
indah sungguh kata2 kap itu...,,
cud akn egt itu...,,
smgt kne padu...,,
sbg seorg butterfly,,
cud ad misi~>
membawa keceriaan kpd alam..
yeah!
(^^,)

Al-Kaput berkata...

Igt..
kita mungkin hadapi banyak hari-hari yang buruk,
tp tika yg sama,
sang pencipta tetap hadiahkan bertahun-tahun waktu berbulan madu..
jd,rama2 mesti bermain riang bersama bunga sblm mati diserang ulat..
:-)

cudbutterfly~ berkata...

kap..,,
ish~
bisa jatuh hati begini...
hehehe~
thx kap...,,
maceh byk...,,
sgt2 menghargai~

Al-Kaput berkata...

Sama2..
baik2 jatuh hati..
laki di bumi ada mcm2..
kenal dulu bru decide ape2 ok..
btw,tk cr..
ceria sll..
:-)

cudbutterfly~ berkata...

kap...
kap ni boy ke??
i tot u a girl~

hurmm..,,
tdk mau cinta lelaki skrg ini..
tdk kemana-mana..~

♥ sOFIa ♥ berkata...

cumel ah ucapan slamat ari jadi buat ayah

so sweet :)

Al-Kaput berkata...

cudbutterfly~:
ya,betul..
sy seorang lelaki..
ya betul..
jgn cri cinta..
cri kwn,bru cinta :-)

♥ sOFIa ♥:
tp ayah lagi comel..
sll senyum saja..

Shemmi berkata...

emh...cool tulisan ko ni..



mgkin cara ko ucap slmt tu sgt cool..utk ayah yg juga cool..ops...kuah ikan msk kicap tu juga cool bagi aku...huhu

(apa ke hal nya aku kate cool ek?)

cudbutterfly~ berkata...

put...,,
he2~
ncem prof photo 2...,,
hik3

ayh put pulis kah??

Al-Kaput berkata...

Shemmi:
kuah kicap itu sgt kool..
sbb sudah msuk peti :-)
hari ni mau mkn lgi..
aiyak! lapar sudah.

cudbutterfly~:
bukan polis..
tp hang kebun :-)

inspirasiizra berkata...

adakah kuah kicap itu sama dengan kicap manis yang dituang di dalam mangkuk sampai separuh botol,,

dan ditaruk Ikan merah berkepala besar tidak begitu kacak untuk dipandang,,

benarkah ia sedap dimakan,,
hohooo

Al-Kaput berkata...

hampir tepat..
tp guna kicap masin..
+ sos tiram..
mmg gembira ble dimakan..
huhuh..