13 April, 2009

Malam tadi Adlin gagap

Semalam ramai sang glamour berkampung di tempat sejuk. Topik mabuk cinta, abang posmen kacak, mengandung, gagap, pengantin baru, tunang, "i lap you, sayang", salam lepas tu mengumpat, dan peluk aweks dipersembahkan. Mereka rasa dingin di puncak. Aku pula panas set kombo bengang, "Jessica Alba, bila kita mahu kahwin?"

Hari tu teman pun pernah gebang, "Ramai betul hot mama tahun ni ek?"

"Ekonomi meleset," rasional atau tidak Kap sendiri tak pasti.

Dia tidak rujuk pada wanita cantik yang baru bersalin, tup tup seminggu dua kemudian badan jadi ultra sempurna. Sungguh hairan. Seperti buang angin tayar. Sekejap saja sudah kempes.

Si gemuk bercakap tentang ibu berbadan dua dan ke atas. "Kenapa ramai perempuan cakap bila mengandung dorang tak cantik? Makin mantap aku tengok!" Kap malas nak ceritakan tentang ekspresi wajah dia masa tu. Hanya sesuai untuk content web dewasa. Noktah!

Kiri, kanan dan depan mereka saja. Kami jarang memandang ke belakang. Mungkin sebab tiada cermin pandang belakang.

"Musim mengawan kot," ujar kami yang tak pandai gunakan bahasa dengan wajar. Fikir balik, sepatutnya panggil "Musim bahagia", "Musim La..La..La" atau "Musim Cinta Berahi". Lebih bertamadun al-sopan bila didengar. Ada cadangan?

Belum habis lagi.

Khas untuk Jessica Alba, "I lap you, sayang."

7 ulasan:

JIVEBUMZ berkata...

entah hapa hapa kan anugerah malam tadi...

f.i.e.z.a berkata...

nora danish sangat lawa..
padan muka fasha x menang.hehhee

cudbutterfly~ berkata...

ohow...
cud da tw...,,
jessica alba 2 gf kaput ey??
ececeyh~

nurain berkata...

tak tengok anugerah.

ouh,,sangat boring!

adalicious berkata...

tak faham!
kenapa adlin gagap dikaitkan dgn musim mengawan?
hurmmm....

Al-Kaput berkata...

JIVEBUMZ:
Kap mau tgk persembahan saja..

f.i.e.z.a:
ramai artis yg lawa..
dan ramai juga cube wat lawak..
tp tak jadi..

cudbutterfly~:
JA agak sombong, dia popular dan cantik..
tp Kap akan terus berusaha..

nurain:
a'ar..
baik awak tgk muke bf saja..
itu anugerah paling best, kan?

adalicious:
xde ape2 kaitan..
hanya intro..
Kap rs dia tak sihat ari tu..
mgkin gaduh dgn tunang ;-)
(gurau saja)

cudbutterfly~ berkata...

ahah!
wish u luck k..,,
JA jual mhl 2..,,
wink3