02 April, 2009

Sejarah mungkin berulang

Tomok, suara kau dah ok. Kaput dulu tak suka, sekarang i like (??).

Kap teringat masa first time pakai thumbdrive. 2002 kalau tak salah. Kawan semua tanya, "wei, mana disket?". Tadaa..gadget plastik rupa macam dog tag bersaiz 128mb. Tanya lagi, "Cane nak pakai?". Demo diberi. Ada yang ternganga. Ada budak yang terkembang hidungnya (sape ek?)

Harga tak usah cakap. RM150 ok. Tersangat mahal dan disebabkan Kap seorang lelaki yang mudah digoda. Akhirnya, terbeli. Usianya dah masuk 7 tahun. Prestasi tip top.

2009, disket tu apa? tinggal nostalgia. oldies, klasik, evergreen dan malar segar (sama).

Kita tau sejarah pasti akan berulang. Sekarang, epal paling sedap di dunia dah jadi New Boyz baru. Lagunya "Sejarah Telah Berulang"


Papan kekunci bakal kaput. Dah serupa iPod. iPod versi anak gajah yang seksi.

Tajuk lagu baru untuk Tomok, "Apa Lepas Ini?"

Tammat

5 ulasan:

kEy berkata...

apple>??
n0pe~ t00 c0mplicated~

TiNiE berkata...

kaput, anda ditag dan menang award. sila collect kedua²nya di blog saya yer...

♥ sOFIa ♥ berkata...

urgh. rasa leceh ah nak type gne macbook gajah itu. better laptop usang saje. gahahaha :P

nurain berkata...

tomok pun jawab..

"bila lagi?"

Al-Kaput berkata...

kEy:
kEy kan peminat keyboard;-)

TiNiE:
tag?? award??
Baiklah, cekitdaut! cekitdaut!

♥ sOFIa ♥:
ipod Kap mkin byk lgu, mkin slow..
sebijik mcm anak gajah pemalas..

laptop ni lak dh terlalu usang,
tepi monitornya pecah..
nk tukar duit tiada
(panjang pulak)

nurain:
Kap jawab..
"lambat lgi"
(tu tanye psl kawen ke??