24 Jun, 2009

Yahya + Mahani = YAMAHA!

Tolong aku sikit boleh tak?

Apa hal?

Bini aku. Sarat mengandung. Kembar. Seorang laki. Seorang perempuan.

Jadi?

Bini aku bagi assignment. Suruh cari nama untuk baby kami. Buntu aku!

Spesifikasi?

Lelaki depan ada ABDUL. Baby girl wajib SITI pangkal.

Elok sangat! Kau tu orang nombor-nombor. Buta seni. Mana layak terbabit hal berat macam ni, bro!

Ye lah. Tak kan aku nak bagi nama ABDUL KUASA DUA, SITI ALGEBRA kan?

Wawawa. Walaupun makin tebal spek kau, lebih tebal lagi muka kau tu ek.

DUSH!

Aduhhhh..

Nak tolong ke tak?

Tengok keadaan. Lagipun, aku kena minta pendapat orang rumah dulu.

Bila masa kau nikahnya?

NAJIB maksud aku.

Itu rakan serumah, ngok!

Huhuh. Ada syarat lain tak? *Sengihan beruang*

Dia nak gabung nama kami. Aku depan dia belakang. Dia kan NADIRAH, jadi N. Aku H untuk HAMID.

Kau cadang?

ABDUL HAZNIK NAZMI, SITI HAZNI NAJWA. *Tunjuk isyarat bagus*

Tahap C. Setakat cukup makan. Tak boleh pergi jauh. Zaman globalisasi kena internasional. Baru mat saleh hormat!

*Gosok kepala* Macam ni lah. Kalau A+ idea kau, aku sponsor kek kahwin. Lima tingkat!

Siap pedang samurai untuk potong kek???

A'ar. Janji, bro. Yang penting, selesai masalah nan satu ni.

Tiba-tiba Allah beri aku hidayah, MID!

Apa? Apa? *Fokus luar biasa*

ABDUL H1 N1, SITI H1 N1 *Senyuman manis menunggu maut*

++++++

Adegan seterusnya anda tentukan.

9 ulasan:

♥ cik intanurulfateha ♥ berkata...

.hahahaha comel je anme tu :P

MISZ NaNa berkata...

hahahaha~ memang globalisasi!

ain fathihah berkata...

dunia dah maju,
zaman dah berubah

• roOZu • berkata...

sesuai sgt lah tu.

lepas dia dewasa pasti semua sekolah akan tutup sebab takut pada mereka.

hish~
yg penting sesuai sgt lah dgn masalah yg melanda malaysia sekarang..

huhu~

FdausAmad berkata...

Gua nak jemput lu dtg blog gua ada makan kenduri

Ikut baca doa skali pun takpa..

Al-Kaput berkata...

>>>>>>♥ cik intanurulfateha ♥
mana satu?
SITI ka?
ABDUL ka?
H1N1 ka? ;-)

>>>>>>MISZ NaNa
ya, internasional..
1malaysia..
huhuh..

>>>>>>ain fathihah
mcm ustazah lak..
siap pakai topi lagi tu ;-)

>>>>>>• roOZu •
bila dh besar dorang tak g skolah..
dorg g pejabat r ;-)

>>>>>>FdausAmad
sori, gua puasa :-)

~nEeYsA~ berkata...

bez tol nme yg d cdgkn tu..
haha..
bukn h1n1 k..
haha..

CaPiQa berkata...

err, betulkah boleh tentukan adegan seterusnya?

dush2! ngeee~~~

Al-Kaput berkata...

~nEeYsA~:
klu suka nama last tu, kene r belanje kek kawen 5 tingkat gamaknyer ;-)

CaPiQa:
adeh!!
nape kau luku aku nih?? ;-)