28 Jun, 2010

Liga Bola Sepak Paling Overrated Di Dunia Ialah...

England akhirnya pulang ke tanahair setelah mempamerkan budaya tradisional liga tempatan mereka pada aku (termasuk kamu semua).

Lampat, Jerat, Runi memberitahu dunia betapa sayangnya mereka pada EPL sehinggakan terbawa bawa ke Afrika.

Siapa boleh beritahu aku kenapa mereka asal ditackle busy minta perhatian pengadil, bila bola kena tangan lawan sekali lagi nak simpati pengadil. Tup! Tup! Dapat obat. Counter attack! Terkejar macam nak tangkap ayam kampung buat kenduri. Kalau berjaya, lutut habis luka, siku koyak.

That's England.

Permainan tak seberapa. Propa berganda. Team England adalah sampah tak boleh recycle. Useless. Nampak gaya ahli politik lebih dari pemain bola. Si Runi khayal fikir bantuan Tuan Aleks menjalankan rutin biasa mem-pressure-kan pengadil. Di belah lain, Lampat duk ingat Tuan Abraham berkira kira tolong hulur duit poket semillion dua pada official(s).

Hasil, Kem Hitler empat, London Bridge runtuh!

Ok. Tammat.

*Mexico juga bungkus tapi tak melauk.*

2 ulasan:

akiss ferrero. berkata...

hahahahha. rasa nak menangis terharu baca entri ni. thanks kap kerena mengekspressi kan ape aku pikir. ;p

Kap berkata...

sama sama.