17 November, 2009

Stokin Boy, Plan A, dan Plan B

Entah apa tabiat. Hati aku lega dan nyaman sepanjang di pejabat tadi. Bantuan hujan di hujung waktu kerja kembali menghangitkan mood. Balik rumah dan lepak bermain game bakal short sejam dua kalau balik lambat. Tapi semua kerja Allah. Lalu aku ambil keputusan untuk cool down.

Kesucian dan keayuan feeling aku juga sebenarnya terjejas dek kehadiran anak boss. Macam bangkai. Maaflah. Walau suara kau macam Saleem Iklim (bak kata budak sepejabat), aku tetap meng-anjing-kan manusia tak reti disiplin.

Apa sangat stokin setakat basuh masuk mesin pun jalan. Pemalas tahap anjing! Anjing pun for sure bagi middle finger kalau jumpa kau. Abah kau mengarah pandai, anak sendiri basuh stokin seminggu sekali pun liat. Adakah salah abah mengandung?

Ok, beralih ke cerita positif. Sabtu ini mahu bertemu cintaku. Plan A bawa rambutan bersama, makan di tasik berhampiran. Dalam keadaan separuh demam, 50 peratus kemungkinan gagal penuhi rancangan tersebut tu ada. Aduh!

Atau pun patutkah aku dan Jess sekali tonton Pisau Cukur (plan B). Tapi, risau mengundang cemburu. Fazura a.k.a kekasih lama pasti akan menjadi modal merajuk.

Kenapalah dia tak percaya kata-kata, "mana ada awek tak cantik nak kan lelaki kacak, sayang oi", yang juga pernah aku cakap masa Intan Lidyana lintas depan kami di Sungei Wang.

Huh! Perempuan! seronok melihat dia muncung, tapi lagi seronok tengok dia tersenyum sebab berjaya buat kita panik sekejap. Geram! Rindu! Poyonya aku!

Ok, tammat.

5 ulasan:

Cik Cookie berkata...

wajib kawin tuh..

♥chentaMAYA™ berkata...

aq da tgk pisau cukor!
besh gak!
hee~

QeMa berkata...

jess kuat cemburu?
hoho~kne jage baik2 tu..
nnt dy lari
beliau adalah sgt hot!

vidadarisakura berkata...

haha.sot.

Kap berkata...

>>>>>>Cik Cookie
siapa??
bos aku??
kesianlah dekat bini boss aku..
dah lama dorang kahwin tau ;)

>>>>>>♥chentaMAYA™
aku setiap hari tengok..
Gillette Sensor namanya..

>>>>>>vidadarisakura
pendek lagi..

>>>>>>QeMa
tak apa..
ini champion lumba lari 200 meter boleh kejar ;)