04 Oktober, 2009

Minggu sudah sudahlah seminggu sudah

27SEP2009: Bulu indah.
Masih ingat plan aku nak bagi Jess kad raya by hand tu? Huhuh. Dia terdiam. Aku tanya apa dia rasa. Selalu beri jawapan kerek, "biarlah rahsia." Recheck kot-kot ada misai melintang atas bibir ni.

Adik Datuk K
Mungkin adik Datuk K

28SEPT2009: Damasutra.
First day. Malas. Rajin. Campur baur. Sayup dengar kawan pejabat cerita tentang raya. Umpama mimpi dalam mimpi. On off. Rasa nak pitam. Penat semalam sengal satu badan. Kaki lagi. Masih tersengih secara solo terngiyang ayat Jess, "kenapa setiap kali keluar, awak yang shopping sakan bukannya saya?"

29SEP2009: Demi masa, tolong bubarkan Senario.
Selamba lambat masuk meeting. Senario biasa. Makanan lebih banyak dari topik perbincangan. Hidup Melayu!

30SEP2009: Tuisyen free.
Setiap agensi wajib hantar at least 2 wakil. Ada tak kurang dari 10 agensi. Darabkan sepatutnya dapat kumpul minimum 20 manusia berdisiplin a.k.a bertanggungjawab. Tapi sayang, cuma ada 5 yang sudi. Lebihnya kepelbagaian alasan. Abah dia kena khatan lah! Makcik kahwin naik heli lah! Anak kucing tumbuh gigi lah! Lah! Lah! Lah! Lxhxbax!

Sambung matematik. Seratus biji meja depan mata. Task kau alih semua dari hujung dewan ke hujung satu lagi. Satu hala trip 20-30 meter. Guna kudrat badan. Berapakah tenaga yang diperlukan supaya semua kerja habis menjelang petang? Ya, 5 Power Rangers sama jantina terpaksa dikerah. Kahwini kami. Kami mantop!

01OKT2009: Sepuluh budak hitam.
Start naik kapcai cabuk ke pejabat. Kesian. Semput. Teringat balik nostalgia geng sekolah samakan dengan Apek Kangkung (orang jual sayur pun guna lori lah!) Siap panggil helmet separuh aku Sang Kura. Ternyata sebab jealous. Walau apa pun, tetap terasa comel lagi optimis. Orang kacak selalu kena kacau, kan?

Tragedi Oktober wa cakap sama lu. Hilang sandal made-by-plastic waktu event. Jadilah aku ayam pakai baju melayu koko. Ya Allah, berilah hidayah kepada penyamun masjid (sambil praktis flying kick). Haiya!

02OKT2009
: Passport.
Potong seluar satu 8 ringgit. KL biasa 5 ringgit. Tahun depan pindah Venezuela!

03OKT2009: Paling = TER!
Bangkit subuh terasa sakit. Ada batu dalam kepala otak. Paling kacau. Migrain level mesti-kahwin-cepat-usah-tangguh.

Saudara baru saya lawati. Mesra. Makin sayang pada kalian. Lihat penggunaan saya di situ. Tanda hari paling sempurna.

Jatuh motor. Si Gemuk yang tergolek. Plus, drift. Accident terus telefon aku. Darah melimpah keluar ceritanya. Panik sekejap. Tiba-tiba letak. Call balik haram angkat. Paling sesak jiwa. Mati ke? Putus ke?

Motor
Tukun boleh!

Gemuk, cepat baik. Nanti kita duel sate Samuri. My treat! Apa macam?

5 ulasan:

cookie devine berkata...

sate??Nak juga nak jugak.

♥chentaMAYA™ berkata...

hee~
lu jadik ayam pkai baju melayu koko~
gua rase mesti comel~
kih3~

Kap berkata...

>>>>>>cookie devine
kau belum tempang lagi ;)

>>>>>>♥chentaMAYA™
mestilah..
tinggal tak ada paruh saja :)

♥chentaMAYA™ berkata...

ahaha~
ble la gua boleh tgk ayam pakai baju melayu kan?
kiamat pon belom tentu!
kui3~

Kap berkata...

kau jahit sehelai dulu..
then, cari seekor ayam yang sudi pakai..
settle! ;)