14 September, 2010

Tiada Kaitan Sama Ada Hidup Atau Mati Pucuk.

Siapa baca blog ni lama dulu tahu aku madridista / penyokong tegar pasukan Real Madrid sejak era Raul - Morientes. Automatiknya, seluruh telinga diserang acne dan bernanah bila mendengar berita baik dari kem Barca. Contoh, Dani Alves kahwin empat, kekasih gelap Messi kentut bau Dettol, dll.

Pendek kata, kesenangan hati aku melonjak dek kekalahan / kejatuhan / kerunduman FC Barcelona. Seperti, nenek Xavi ditangkap mengedar daun ketum, adik angkat Valdes mati ditikam dan dibakar berhampiran ladang anggur, dll (juga).

Minggu lepas, ke-poyo-an memakan diri. Mereka dimalukan pasukan kecil dan baru naik pangkat ke La Liga, Hercules. Bak kata pepatah, clear water don't sangka no buaya.

messilossi

Ramai pemerhati geleng kepala, memandangkan kestabilan tinggi berpasukan, dan pula bermain di tempat sendiri. Tapi bagi yang biasa mengikuti perkembangan the Poyo(s), ia perkara biasa. Gergasi akan tersungkur kerana ego. Tak percaya tanya Setan Merah.

Bersyukur. Betul aku melepasi had kelayakan menerima angpau, tapi raya kali ini terasa macam terima hadiah turun dari langit. Terima kasih atas kelonglaian dan kelalaian geng Pep Guadialo.

Hakikatnya, Hercules picisan. Tapi sejarah ortodoks mencatatkan Barca cuma picisan di mata Hercules (rujuk: musim 1996–97). Haha. Puas hati.

Esok, sepak mula Champions League. Moro retired. Raul dan Guti pindah negara orang. Tinggal Casillas. Harap Mourinho apply abracadabra super power (dia pun nak power juga).

raulmoro
Ambil berkat

Bersandarkan game terbaru menentang Osasuna, gandingan Özil - Ronaldo seakan punyai rencah juara (Hasbullah Awang copycat). Jadi, angkatan poser Red Diva(s) dan sindiket Barga' (baca: berlagak), sila take note. Bersedia. Menangis. Hah.

Ok. Tammat.

4 ulasan:

chentaMAYA berkata...

1 je aq xpaham dgn diri aq. dr dlu smpai skg aq xphm sgt ape ko tulis. tapi aq bace gak. miahaha~

y@n@ M!B berkata...

pasni sokong hercules plak la..hehe~

hamzah ian berkata...

hoyeah...

Kap berkata...

:::chentaMAYA
tapi aku faham.
ini dipanggil semangat inkuiri menebal.

:::y@n@ M!B
sokong harimau muda buang masa.

:::hamzah ian
ingat kenduri ke hoyeah hoyeah :)