16 September, 2009

Pernah berjanji dalam hati kurangkan post Luar Tingkap tapi apa yang terjadi sebaliknya. Tolonglah faham isi hati manusia teraniaya bernama aku.

F1 adalah sejenis penyakit. Tanpa selsema, berjangkit pada manusia pemegang amanah. Pakar stadium runtuh, dan jambatan baru. Jaga hal hakiki, lah! Penganggur tak dapat makan anggur. Asyik layan nasi dengan telur. Check! Takut kot-kot dah tumbuh paruh.

Ooo. Menjawab! Train & Place. Kerja banyak. Kerja obvious banyak - pembantu golf untuk graduan. Kasi title chantek punya! Yang Dipertuan Caddie Khas untuk para pegawai? Seribu tempat. Kelakar! Tunggu sat! Menjawab kamu jangan memilih kerja. Suruh anak kamu jadi caddie! Suka tak?

Tukang Angkut
Yang comel itu caddie

Syak kerajaan nak beli pasukan BMW. Kepala kita cakap guna Proton. Tapi figura sama ada beritahu rakyat tidak adalah hak kompeni. Kami bukan rakyat tukang sapu. Beritahu cepat! Nak tanya saban tahun suntik modal guna duit gugur dari syurga kah?

Baca surat khabar kalau pening kepala. Mana ada dalam sejarah kerjasama begini yang keluar duit selambak dari swasta!!

Musykil. Siapa nak pandu kereta laju? Alex-yang-lembap-tak-pandai-ambil-corner? Anak-orang-sangat-mampu-main-go-kart-tiap-minggu?

Bila nak merasa selesa? Seratus ribu tahun selepas Masihi? Duit banyak. Bajet babas. Terpenting didahulukan! Cakap pandai!

Jangan buat aku tambah dosa, bro!

Berhemah! Nanti stabil gasak lebih pun aku halalkan. Reti bersabar. Kenapa tergesa? Esok belum kiamat! Jumaat mungkin.

Kapitalis masa senang untung belanja sendiri. Merundum pakai pitih kami. Adil dunia berat, senget taranya. Jawab dalam kubur ya!

3 ulasan:

melon. berkata...

kata satu malaysia.mcm ni la.

♥chentaMAYA™ berkata...

kap~
ahaha~
aq pening!
ahahaha~

Kap berkata...

>>>>>>melon.
pantun rupanya..

>>>>>>♥chentaMAYA™
pergi makan panadol..