04 Januari, 2011

Poin Kejantanan Kaum Cap M

1. Orang dari satu bangsa hina kaum aku, sanggup berparang. Tapi tak pernah hina diri sendiri bila empunya badan hina kaum sendiri. Taksub tahyul! Pencuri harta anak yatim! Guna kabel beri anak lulus cukup makan jawatan pegawai walhal melambak super result apply! Aku rasa terhina!

2. Nafikan, tegakkan benang basah bila dicop bangsa malas! subsidi! Bagi tender gantung poster, terus amuk ke mana, angin ke laut.

3. Panas pungkok sangat pada kaum yang kalau dikumpulkan Se-Malaya pun, setompok kudis pun tidak. Tapi terang terang ada 1kaum berangan ikut sistem penghapusan etnik aku di Singapura, dia orang buat bodoh. Sekali lagi cuba bagi tender gantung poster, gerenti terus jadi bangang.

4. Sanggup berhabis di kedai mamak, mamu, mami apa entah. Sedekah masjid seringgit seminggu excuse memanjang.

5. Marah kena hina bodoh apa lancau. Bila pergi sekolah memonteng. Hisap gam, layan puki bohsia. Kelakar!

6. Kalau telinga kuali, jangan pekena teh mamak. Bancuh sendiri. Bersandar, pasang kuat lagu "Sensitif" pakai headphone.


Aku kenal Karam. Kenal masa kerja resort. Sangat humble. Siap beri pesan. Berkerja, belajar kuat. Jangan amal penyakit malas. Orang Melayu mengajar apa??? Mengular, mana hotel line clear, how to cover up your scandal with somebody's wife, main pakau, lucky ball, baca kitab tikam nombor!

Dia sangat hormati Melayu. By the way, kaum kita sendiri paling banyak menghina diri sendiri. Tolonglah. Felda dipegang manusia yang disahkan pengamal rasuah wang, ada siapa di kalangan yang claim pencinta bangsa kata tidak????

Terima kasih, sebab menceriakan hari hari awal 2011 aku.

Ok. Tammat.

4 ulasan:

akiss ferrero. berkata...

hahaha. padan muka melayu. *eh tetiba* hhhahaa

saya_arief berkata...

macam2 hal sekarang ni..

theblabber. berkata...

aku suka entry ni forever and ever!! caya lah bro :))

Kap berkata...

:::akiss ferrero.
nasib baik kita italian kan, Kiss? ;)

:::saya_arief
Malaysia maju katanya.

:::theblabber.
terima kasih, bro.